En mycket vilsen reseblogg

Radiotystnad no more

Publicerad 2013-02-11 17:02:00 i Allmänt, Erika, Sofia,

I flera dagar har vi gått och väntat. Väntat på att få kontakt från de hyresvärdar och agenter som vi har kontaktat. Väntat på att det här äventyret kan börja på riktigt. Väntat på känslan när man slutar leva i en resväska, om ens för en liten stund. Imorse släppte det plötsligt. Det stormade in både samtal och mail och hastigt släppte vi alla dagens planer och åkte och kikade på två lägenheter. Landlorden som tog emot oss var en liten spenslig man med gnistrande ögon. Hans ömma moder som vi också fick nöjet att hälsa på var inte lika trevlig, men vi har som mål att vinna över henne med vår svenska charm och den Marabou som vi fortfarande har kvar från Sverige. Lägenheterna ligger i ett stort komplex från 90-talet och ligger bara 5 minuter från skolan som vi skall gå i. Det är lite ruffigt, men jag vet inte.. någonting klickade bara. Direkt när vi kom in i lägenheten som vi valde visste vi båda att det var den vi ville ha. Vi kommer att hyra två rum i en trea. Det bor en kinesisk tjej där också men hon var hemma i sin hemby över nyåret... tror vi i alla fall. Landlorden kunde bara kinesiska så vi hade vissa kommunikationsproblem, men lyckades ändå på något sätt hålla igång en diskussion under de 10 minuter som vi vistades i lägenheten.
Alltså, kära vänner, vill ni oss något kommer vi från och med imorgon befinna oss på
 
Dongwangzhuang nr 22, unit 5, rum 501.
Qinghua East road
Haidan district
Beijing, 100083
 
Vi vet inte när vi kommer få tillgång till internet igen, men misströsta inte, vi har flera tidsinställda blogginlägg på lager! Vi hörs snart igen!
 

Kommentarer

Postat av: becca

Publicerad 2013-02-16 14:45:13

Var extremt försiktiga med era värdesaker ni har. Även om de värdesakerna ligger säkert i lägenheten ni bor i. Kineser kan göra vad som helst och poliser kan inte göra något mer än att säga "ibland regnar det surt regn."

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

The crazy chinese fanclub

Två ovanligt muskulösa lyxförpackningsbrudar som försöker hitta lyckan i öst.

dagar kvar till avfärd

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela